Válogatott versenyzők is indulnak a Magyar Diák Snowboard Bajnokságon

Január 29-én, a Mátraszentistváni Síparkban küzdenek majd a fiatal snowboardosok a „Magyarország Snowboard Diák Bajnoka”címért.

A Magyar Snowboard Szövetség 2016-ban is megrendezi a Magyar Diák Snowboard Bajnokságot. A versenyt az ausztriai Murauból “hozzuk haza” magyar síterepre, így többek számára válik elérhetővé.

A bajnokság rangját emeli, hogy több válogatott versenyzőnk is jelezte részvételét: a junior snowboardkrosszos Fehér Zsófia (Balassagyarmat) és a freestyle-os Fricz Botond (Kecskemét), valamint az utánpótlás keretből a szintén snowboardkrosszos Hollósy Laura (Budaörs) és Hrustinszky Tamás (Gödöllő). Boti csak a verseny miatt utazik haza Ausztriából, ahol jelenleg az egyik legismertebb snowboard tagozatos iskolába jár.

A versenyt a 3 napos Hófesztivál középső napján rendezik. Az indulókat a Burton és a Dakine jóvoltából a bajnoki cím mellett értékes nyeremények is várják. Az országos diákverseny jellegéből adódóan, korcsoportonként az első 3 helyezettek többletpontokat kapnak a felsőoktatási felvételijükhöz. Kiemelt díjazásként a hat legtehetségesebb induló egy ausztriai hosszú hétvégét nyer az Országos Felnőtt Snowboard Magyar Bajnokság és Diák Kupafutamra, melyben a résztvevők edző felügyelete mellett fejleszthetik tovább tudásukat és leshetik el a nagyok technikáját.

Időpont: 2016. január 29. péntek
Helyszín: Sípark Mátraszentistván
Versenyszám:
Banked Slalom
– Döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom verseny. Könnyű, mégis élvezetes versenyzési forma. Esélyegyenlőséget biztosít az alpin és freestyle szakág között. A verseny 2 futamos, a két futam közül a gyorsabb idő számít.

A részletes program és további információk az eseménynaptárunkban, a linkre kattintva találhatók.

Az aktuális információkat az esemény Facebook-oldalán is követhetik.

 

Comment